aktualnolight_elementi12753slika1

Novo radno vrijeme i samouslužni aparat za lakše odlaganje ambalaže

Reciklažno dvorište komunalnog poduzeća Lipkom u Lipiku uvodi novo radno vrijeme koje je bolje prilagođeno  potrebama građana. Također, stigao je i novi samouslužni aparat koji će zaprimati plastične i staklene boce te limenke iz sustava povratne ambalaže.

Radno vrijeme će biti od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, s pauzom od 11 do 11:30 sati, dok će prve subote u mjesecu biti otvoreni od 8 do 12 sati. Važno je napomenuti da posljednjih sat vremena radnog dana neće biti moguće zaprimanje povratne ambalaže.

Ovo je četvrta godina zaredom kako Reciklažno dvorište zaprima boce iz sustava povratne ambalaže. Prošle godine, 2023., zaprimili smo otprilike 350 tisuća boca, dok je dosad u ovoj godini već zaprimljeno 120 tisuća boca.

Do sada se ta ambalaža predavala ručno, prebrojavali su je djelatnici na licu mjesta, što je bio i posao, ali je značilo i veće čekanje, pa će ovaj sustav obradovati građane koji će sada moći jednostavnije i brže predati svoju ambalažu.

Uz uvođenje novog aparata, koji će biti u funkciji od utorka, 2. travnja, svaka osoba moći će odložiti do 80 boca. Međutim, važno je napomenuti da je potrebno da boce budu uredne, čiste i prazne, jer aparat prepoznaje kodove i važe težinu boca. Nakon predaje građani preuzimaju listić i nekoliko koraka dalje na blagajni ostvaruju isplatu.

Što se tiče količine otpada zaprimljene u prošloj godini, ona iznosi 65 tona, pri čemu je najveći dio otpada činila staklena ambalaža s 16 tona, te plastična ambalaža s 12 tona.

Ovom prilikom naši djelatnici mole građane za strpljenje tijekom odlaganja otpada, budući da se u početku očekuju gužve. Inače, građani mogu dobiti sve potrebne informacije pozivom na telefon 034 258 258.

Tags: No tags

Comments are closed.