Stoljetni perivoj u šarenilu cvijeća

Održavanje, Općenito|10. April 2020., 7:49

Raznobojne cvjetne gredice i rundele i ove godine krase lipički perivoj. Zasluga je to djelatnika gradskog komunalnog poduzeća Lipkom koji rade na projektiranju i uređenju hortikulture u našem gradu, a na temelju sklopljenog ugovora s Toplicama Lipik i u ovom stoljetnom perivoju.

Briga o biljkama općenito pa tako i o cvijeću zahtjeva puno vremena i truda stoga djelatnici Lipkoma u potpunosti obavljaju radove pripreme, sadnje i održavanja uvažavajući savjete stručnih suradnika. Prije same sadnje cvijeća, pripremaju se gredice, uklanjaju stare sadnice, stavljaju supstrati i prihrana u zemlju, postavljaju se zemljišni insekticidi pa tek onda slijedi sijanje i frezanje gredica. Sama sadnja, ako to vrijeme dopusti, traje četiri do pet radnih dana. Kod redovitog održavanja cvijeća podrazumijeva se plijevljenje, okopavanje, orezivanje, prihrane preko lista, zalijevanja te razna tretiranja gdje količina i vrsta puno ovisi i o vremenskim prilikama.

Uz niz drugih djelatnosti, Lipkom d.o.o. se bavi i održavanjem javnih zelenih površine na području Grada Lipika, održavanjem drvoreda, živica i cvjetnih gredica.

Vrijedni djelatnici ovog poduzeća zahvaljuju se svima koji su im izašli u susret svojim savjetom i pažnjom prema cvijeću kako bi grad bio ljepši i uređeniji te upućuju svoje čestitke sugrađanima pred nadolazeći blagdan Uskrsa.

Članak preuzet sa Lipički Compas