Asfaltirana Ulica Đure Salaja u Dobrovcu

Održavanje, Općenito|26. September 2019., 8:18

U Dobrovcu je 25. rujna asfaltirana Ulica Đure Salaja, a tom su prilikom izvođenju radova nazočili i lipički gradonačelnik Vinko Kasana te predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Mladen Dolić.

Sveukupna vrijednost radova s PDV-om iznosila je 575.268,75 kuna, od čega su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iznosila 300.000,00 kuna, dok je preostali dio financiran iz proračuna Grada Lipika.

Projektom rekonstrukcije Ulica Đure Salaja u Dobrovcu asfaltirana je cijelom dužinom (822,91 metra), a uređeni su i kanali oborinske odvodnje. Također, izvršena je izgradnja potpornih zidova, zaštita instalacija te rekonstrukcija, odnosno korekcija propusta. Svrha projekta je, između ostalog, bila da se potakne socijalna i gospodarska revitalizacija područja Grada Lipika, kao i doprinos održivom razvoju lokalne zajednice poboljšanjem dostupnosti komunalne infrastrukture čime se poboljšala prometna povezanost i kvaliteta usluga u prometu, ali i lakša dostupnost javnim, gospodarskim i društvenim objektima.

Vijest je preuzeta s portala Lipički Compas